You call it hell, we call it home!

Time to drop the big bomb! Olof är på göteborgs tågstation och bara en och en halv timme hemmifrån :D

Nu är mitt första besök på mitt nya hem avklarat och jag har en skön känsla i kroppen! Visst tågresan fram och tillbaka är dryg men med den utsikten jag kommer vakna till i ett år kan jag leva med det! Hur många får vakna till soluppgången över stockholms skärgård med vacka stridsskepp vid bryggan?

När jag kom fram till Stockholms central igår kände jag mig verkligen som en småstads pojke borttappad i betong djungeln men det va bara att kolla efter pojkar i undefär samma ålder med tränings bagar så hade man fixat ihop sitt rese crew. Det visade sig dock ganska fort att mina nya vänner var både äldre och kallade som befäl så jag var både yngst och lägst i rang, dock besitter man hyffsade sociala kunskaper och fick hängamed dem ändå. Med en gemensam ansträngnng lyckades vi komma på rätt pendeltåg och tillslut även rätt buss.

Väl framme i Berga blev vi insläppta på regementet och avprickade på låga listor. Vi fick även en fin dagordning och insåg ganska fort att det inte bjöds på någon kvällsmat, dock lyckades vi hitta en skön snubbe som hade kört bil från Helsingborg som också var hungrig så vi trängde in oss i hans Volvo och drog in till Västerhaningen och tryckte i oss en välförtjänt pizza. Väl tillbaka på Amf1 spelade vi lite kort, glodde tv och bekantade oss, när klockan närmade sig 2300 kröp vi ner i våra våningsängar och släckte lamporna.

Halv sex vaknade min utvilade kropp, redo för min första dag i det nya livet. Runt klockan sex tyckte även mina rumskompisar att det va morgon och vi började bädda av sängarna och liknande. 0700 sharp var det uppställning i korridoren och visitering av rummen, proffsiga amfibiesoldater som vi är var allt i kalas skick och vi fick dra ner till Valhalla för att käka. Frukosten var ungefär som hotel frukost förutom att vi inte fick någon frukt, men vitaminer är ganska överskattat ändå! Efter frukost blev det gruppindelning och alla hårda kilar (inklusive mig själv) hamnade i Cesar. Hela dagen glänste vi i 2 perfekta led med klockren disciplin!

Dagen var ungefär som julafton, fick mest paket hela dagen! Det bjöds på sprutor, kängor, special inlägg för kängorna, sockar och grejer. På sjukhuset vann jag tävlingen med besök i imponerande 5 rum! Även om folket var lite sega efter dålig sömn hamnade ett barnsligt leende på allas läppar så fort vi fick se dom fantastiska stridsbåtarna vi ska vistas på, har en känsla att detta året kommer va något man minns för alltid!



Efter många timmar på tåg, öl på någon bar i stockholm och mycket skitsnack lämnade mina nya vänner mig ensam på tåget från göteborg. Känns inte så farlig eftersom jag bara har nån timme kvar tills jag är hemma.

Små trött efter en lång dag men ändå lycklig
LO

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0